Terug naar alle evenementen

Yoga & Rouw dag retreat door Anniek Gelissen

  • Yogabarn Unmani 7 Herenstraat Haaften, GE, 4175 CC Netherlands (kaart)

Een dierbare vriendin Anniek geeft op 9 april en 11 juni een Yoga & Rouw dag retreat bij Unmani. Hierbij haar verhaal.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het ontzettend oncomfortabel kan zijn om door een proces van rouw en verlies heen te gaan. In het begin is het vaak fysiek en mentaal uitputtend, maar ook na een hele tijd kan zo’n grote golf je nog zomaar overspoelen. Bovendien is de maatschappij, met alle goedbedoelde adviezen, niet daadwerkelijk ingespeeld op rouw en verlies. Vaak lijken we het individueel te moeten oplossen of soms kunnen we weleens het gevoel hebben iets te moeten maken van de pijn, of eruit te transformeren. Dat kan eenzaam voelen en geeft nauwelijks ruimte om je verlies in je eigen tijd en ruimte te kunnen dragen.

En dát is wat ik wil gaan doen op deze dag. Je verlies is een deel van je leven en met yoga kunnen we oefenen om dat te integreren in ons leven, in plaats van er bovenuit te stijgen. Je hoeft er niet ‘overheen te komen’, of ‘jezelf te helen’ of iets dergelijks. We proberen ons verlies op een zachte manier te verweven in ons leven zoals het nu is. We oefenen (voor zover dat in één dag gaat) met een stabiele, innerlijke ruimte, waar we onszelf altijd naartoe terug kunnen begeleiden. Met zachtheid, bewuste aandacht en nieuwsgierigheid vinden we een manier om het hart voorzichtig te openen en ons te herinneren dat er delen in ons zijn die al heel zijn, zelfs als ons hart voor altijd gebroken lijkt.

Kosten:
De kosten voor deze dag zijn €135,- (betaling in 3 delen is ook mogelijk, vraag me hiernaar).

Hoe:
Naast twee verdiepende, rustige yogalessen (mindful, yin en restorative yoga) is er tijd om in de omgeving, in de tuin of de barn te zijn. Samen of alleen. Beiden is mogelijk. Hier maken we aan het begin van de dag afspraken over.

Voor wie is deze dag?

Deze dag is er voor iedereen die kort of lang geleden iemand verloren heeft en daar een dag (opnieuw) bij stil zou willen staan en te ervaren hoe yoga daarin een plek kan hebben. Het is een dag voor jezelf, maar ook voor degene die je mist. Yoga ‘ervaring’ is absoluut niet vereist.

Wat je er precies uithaalt, dat is waarschijnlijk per persoon verschillend. Maar mijn doel is om:

  • je te laten ervaren wat yoga kan doen en wat jou daarin helpt

  • je dierbare te herinneren met alle emoties die daarbij komen

  • jezelf daarin met compassie tegemoet te treden

  • en te voelen dat je samen bent met anderen die dat begrijpen en herkennen

Zie voor meer informatie haar website en achtergrond over Anniek.

Latere gebeurtenis: 16 april
Cacao Ceremonie