Vrouwencirkel op 11 december: geef je vast op!

Voel je welkom om mee te doen met de vrouwencirkel op vrijdag 11 december vanaf 20 uur. Ben je nog niet bekend met vrouwencirkels? Ook al is het samenkomen van vrouwen al eeuwenoud (in de vorm van rituelen, dans, muziek, verhalen, meditatie enz), toch zijn de vrouwencirkels weer in opkomst. Wellicht omdat Gwyneth Paltrow en Jennifer Aniston er ook zo’n fan van zijn en er open over deelde. ;-) Op onder andere festivals, bij yogastudio’s of bij vrouwen thuis zie je dit soort samenkomsten steeds meer omdat het voor vrouwen een hele mooie manier is om aspecten van zichzelf te delen en te helen. Door onze veeleisende en drukke levens en al onze rollen, verlangen we steeds meer naar verbinding, rust en zijn...

We leven in een maatschappij, waar we veel waarde hechten aan mannelijke kwaliteiten zoals resultaatgerichtheid, ratio, competitie, snelheid, individualiteit. Vrouwen meten zich vaak aan mannen en we lijken de mannelijke eigenschappen soms meer te waarderen dan de vrouwelijke… Toch zouden we vrouwelijke eigenschappen zoals groeps- en relatiegerichtheid, gevoel, zorg, empathie en intuïtie meer mogen waarderen en kunnen benutten. Het vrouwelijke brengt beweging, verandering, verzachting, flow… Geeft liefde en vertrouwen. Kan goed in het moment zijn ipv een doel of resultaat na te streven. Verbinden is een van de grootste krachten van vrouwen. Laten we kleur, vorm, voorkeur en achtergrond waarderen in ieder! Kom bij elkaar en deel vanuit wie je bent. Zonder labels, zonder verantwoording, jezelf zijn is genoeg.

In een vrouwencirkel verbind je, met jezelf en met elkaar. Kom je meer in je vrouwenkracht. Gevoelens, emoties, ervaringen, herinneringen, alles kan gedeeld worden. Er zal kennis en rituelen gedeeld worden vanuit Vedanta (de oude Indiase filosofie - leidraad om zinvol te leven), we maken gebruik van muziek, zang en dans, we delen met elkaar en zijn in stilte met elkaar. Samen zorgen we voor een veilige en warme plek. Inspireren en ondersteunen we elkaar. Een avond die je een gevoel zal opleveren van eenheid, rust en heelheid.

Iedere facilitator zal op haar eigen manier een vrouwencirkel leiden en invulling geven. Ik baseer me op de wijze die ik heb geleerd van mijn dierbare lerares hierin, Sharada, van Be Woman Project waarin we de levenslessen vanuit de Vedanta betrekken.

Geef je hier op (of als je nog vragen hebt, mail naar josine@unmani.nl).

ED5E2ED7-25C5-4F66-A6C1-BF8E7E172611_1_201_a.jpeg



Josine van de Wal