Wijziging les op woensdagavond: Dru & Yin yoga

Vanaf aanstaande woensdag (10 maart) worden op woensdagavond twee alternatieven geboden in plaats van de Sama Yoga les van Josine:

20:15 uur Dru Yoga van Saskia of

20:30 uur Yin Yoga van Joniek
De lessen van Joniek zijn al bekend van de dinsdagavond, zie hier voor wat meer uitleg. Deze les wordt vanaf 17 maart aangeboden.

De mensen die al waren ingeschreven voor aanstaande woensdag zijn uitgeschreven en mogen even opnieuw inschrijven. Inschrijven kan hier.

Omdat jullie Saskia nog niet kennen, hierbij wat informatie over haar les.

Saskia

Zacht maar krachtig
Dru yoga is een zachte maar tegelijkertijd zeer krachtige energetische vorm van yoga. Het effect daarvan is dat je na een les meteen de uitwerking voelt op lichaam en geest. De yoga wordt gegeven met muziek op de achtergrond. Door middel van synchronisatie van beweging en ademhaling, pranayama (ademhalingsoefeningen), visualisaties en affirmaties, werkt deze vorm van yoga op alle bewustzijnslagen door.

Ademhaling en beweging
Er wordt onder andere gewerkt met vloeiend in elkaar overlopende bewegingsreeksen en met asana’s (klassieke yogahoudingen). Aanpassingen, die nagenoeg dezelfde uitwerking hebben, worden tijdens de les aangeboden, waardoor deze vorm voor iedereen toegankelijk is. Lenig hoef je niet te zijn, maar je wordt er wel leniger van.

Tijdens iedere les wordt er met het hart-chakra gewerkt. Dit bevordert compassie in je leven. Compassie voor jezelf maar ook meer compassie voor de mensen om je heen.

De les
In de les wordt een veilige omgeving gecreëerd voor mensen die meer verbinding willen tussen voelen, denken en doen. Er wordt aandacht besteed aan gewaarwording van lichaam, ademhaling en energieniveau. Iedere les wordt afgesloten met een diepe ontspanning of meditatie.

Josine van de Wal